Últimes noticies

CONCERT DEL 25 ANIVERSARI DE L'ACEM

El diumenge 10 de juny a la 1 del migdia a l'estadi de Cornellà-El Prat.

L'ACEM culminarà la celebració del seu 25è aniversari amb un gran concert amb més de 5.500 músics al RCDE Stadium
L'Associació Catalana d'Escoles de Música culmina els actes de celebració dels seus 25 anys d'història el pròxim 10 de juny al RCDE Stadium de Cornellà-El Prat amb un concert  multitudinari que aplegarà més de 5.500 músics. 

Després de realitzar 8 concerts dedicats a les diferents famílies d'instruments per tot el territori, finalment els músics de totes les disciplines s'uniran per tocar sota les ordres de Manel Camp.

L'ACEM, l'Associació Catalana d'Escoles de Música, posa punt final als actes de celebració del seu 25è aniversari el proper diumenge 10 de juny a les 13.00 hores amb un concert final que comptarà amb la participació de més de 5.500 músics d'entre 8 i 80 anys provinents de 82 escoles de música de tot Catalunya.

Es tractarà d'un dels concerts més multitudinaris que s'hagi fet fins ara a Catalunya amb músics de totes les disciplines que durant una hora interpretaran diferents temes guiats per la batuta de Manel Camp, que se situarà al centre del RCDE Stadium de Cornellà-El Prat.

L'objectiu de l'ACEM és convertir el concert en una gran festa de la música que comptarà amb la participació d'un cor de 1.500 cantants, una formació de 1.200 músics de corda fregada(violí, viola, violoncel i contrabaix), una banda amb 1.500 instruments de vent, al voltant de 750 guitarristes i baixistes amb instruments tant clàssics com elèctrics, 300 percussionistes i un grup de 100 ballarins.

A més, la cita també comptarà amb una formació de 300 músics de cobla i tradicionals amb instruments tan variats com els acordions, fiscorns, flabiols, graelles, tarotes o timbals. Dins d'aquesta formació hi ha un grup de 50 alumnes bascos convidats per l'ocasió que sónespecialistes en la tikitrixa, un instrument tradicional basc similar a l'acordió.

L'ACEM Jazz Band, la banda de jazz conformada per alguns dels joves amb més talent de les escoles de música de Catalunya, també participarà en el concert durant el qual es tocaran vuit temes tan variats com Nostalgia in Times Square, de Charles Mingus, Ibiza Sunshined’Aupa Quartet o La meva terra és el mar de Lax’n’Busto.

El concert estarà dirigit pel ja citat pianista, compositor i pedagog Manel Camp i set directors més que s'ocuparan de dirigir les diferents formacions. La direcció escènica anirà a càrrec d'Iban Beltran i les coreografies són obra de Toni Mira, mentre que l'actriu catalana Txe Arana serà l'encarregada de presentar l'acte.  

Milers de músics i centenars de ballarins han participat durant els últims mesos als 8 concertsque ha organitzat l'associació a diferents punts del territori com Manresa, Lleida, Tarragona, La Seu d'Urgell, Sant Feliu de Guíxols, Sant Cugat del Vallès, Barcelona i Esparreguera.

L'ACEM ha volgut celebrar aquests 25 anys de trajectòria amb un programa d’activitats obert, participatiu i multitudinari que fomenti la col·laboració entre escoles i potenciï l’intercanvi d’experiències entre els alumnes, fent més visible la tasca de les escoles de música. A més a més, han involucrat la resta de la comunitat educativa (escoles de música i escoles de primària i secundària), professionals de referència del país (grans figures nacionals, músics, tècnics, directors, compositors, arranjadors, etc.), institucions i famílies, amb la voluntat que tothom es faci seva aquesta celebració.

A través d'aquests concerts de celebració, l'ACEM ha volgut mostrar els trets identitaris que les escoles han teixit al llarg  de la seva trajectòria. Després de vint-i-cinc anys, les escoles de música de Catalunya s'han obert a tothom i s'han expandit cap a llenguatges artístics, convertint-se en factors de cohesió de les ciutats i els pobles.

Els concerts han estat dirigits per directors de referència del país com Oriol Saña, Montserrat Meneses, Xavi Grau, Bernat Guàrdia, Albert Gumí, Sergi Vergés, Marcel Casellas, Ángel Pereira, Toni Mira i aquest darrer concert per Manel Camp.

Per arrodonir aquest 25è aniversari, l'ACEM també ha creat enguany l'ACEM Jazz Ensemble, una formació dirigida per Sergi Vergés que està integrada pels 40 alumnes de jazz més destacats d'entre 13 i 18 anys de les escoles de música de l’ACEM. És una formació que neix amb motiu d'aquests 25 anys però que vol tenir continuïtat més enllà del de l’aniversari de manera que els joves alumnes amb més talent de les nostres escoles en puguin anar formant part cada any i es converteixi en una formació de referència del país. 

Mecenatge

Logo SI adreca web - Còpiapixel
rios
consell
ajuntament
coosetnia

L'escola de música

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard és una escola de música de titularitat pública creada el curs 85-86.
Està subvencionada per l'Ajuntament de Valls, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i compta amb la participació del Consell Comarcal de L'Alt Camp.

¿On estem?

Passeig de l'Estació, s/n (Parc Barrau)
Al costat de la estació de Renfe
Valls (Tarragona)

donde

Contacta amb nosaltres

1364961865 Telephone977 60 44 54

1364961954 Email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 1364962071 facebook 1364962077 twitter