Josep «Pinyu» Martí.

PINYU MARTÍ Mediano

Josep “Pinyu” Martí és un bateria i percussionista molt versàtil, amb molta experiència tant pel que fa al directe com a l’estudi de gravació.
Jazz: bateria de La Vella Dixieland, ha tocat amb artistes nacionals i internacionals com Scott Hamilton, Jesse Davis, Leroy Jones, Ronald Baker, Charmin Michelle, Kathy Autrey, Dany Doriz, Josep Maria Farràs, Francesc Burrull, Toni Solá, Ivó Oller, Horacio Fumero, Lluc casares, entre d’altres.


Ha tocat durant moltes temporades en produccions de teatre musical com: Mamma Mia!, Sister Act, Germans de Sang, The Sound of Music, Hair, La Nit dels Musicals, 2017 (Grec – Barcelona), Moustache the Rhythm Musical, Tick Tick Boom o Carrie.
També ha participat en projectes de folk i world music amn artistes com: Roger Mas, Lídia Pujol, Quartet Brossa, Carlos Bianchini, Miquel Gil, Thomas Lorenzo, Cobla Sant Jordi, Marcel Casellas, entre d’altres.


En música clàssica ha tocat amb l’OBC (amb Elmer Bernstein) o l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.
A més té una llarga trajectòria en projectes pedagògics com “El Colors del Metall” de l’Auditori de Bcn, amb més de 500 concerts per Espanya, Portugal i Mèxic, o la Cantània 2019 “Amb A de Brossa” d’Eduard Iniesta.
Recentment ha engegat el “Janio Marti Project” un projecte d’homenatge al seu pare i director de la reconeguda orquestra Janio Marti.

Graduat al Conservatori Superior del Liceu de Bcn i al Berklee College of Music de Boston, estudia amb professors com Jamey Haddad, John Ramsay, Skip Hadden, Jon Hazilla, Bob Kaufman, Ian Froman, Eguie Castrillo, Ed Saindon i Dave Weigert. Va començar a estudiar bateria a l’Aula de Música Moderna de Bcn amb Pipo Tudurí i Quim Solé.

Actualment és professor de l’EMM Robert Gerhard de Valls i de l’EMMiD

 

El 2010 vaig ser el co-fundador del projecte educatiu musical Lax’n’Rock a les aules, una proposta de la qual hem fet més de cent actuacions. El projecte anava adreçat als alumnes de primària i secundària d’escoles i instituts de Catalunya i les Illes Balears. A partir de les nostres cançons explicàvem tot el procés d’elaboració d’un treball discogràfic des de la primera idea de les cançons fins a la seva arribada a les botigues en format físic o plataformes digitals.

Com a productor musical i músic des del (2004) he treballat amb Buhos, Revolta 21, Cronistes, Martí Soriano, Joan Reig, JD Kellegher, Xavi Diaz, Botanica Oculta, Reevan Trupin, SonicBrother, TheRippers, Peter M.Smith, In Extremis trio, La Banda Impossible.

A banda dàixò, soc Graduat en Administració i Direcció d’Empreses.