Jaume (Jimmy) Piñol Mercader | Bateria, Percussió i Combo

 MG 3344

Vaig néixer el 1971 al Vendrell, vila nadiua del gran músic Pau Casals, i als deu anys ja tenia la primera bateria i les baquetes a les meves mans.

Soc membre fundador i bateria del grup de rock Lax’n’Busto des del 1986 just quan tenia catorze anys. Durant aquests anys he editat més de vint treballs discogràfics i he realitzat més de mil tres-cents concerts al llarg dels trenta quatre anys d’història del grup. Des de llavors que la bateria i la percussió m’han acompanyat sempre en la meva vida professional tant amb el grup Lax’n’Busto com en altres grups musicals en els quals he col·laborat i continuo col·laborant de manera activa amb més de tres-cents concerts realitzats arreu del territori.

Vaig estudiar llenguatge musical al Conservatori de Música de Tarragona del 1980 al 1984 i Saxo a l’Escola Municipal de Musica Pau Casals del Vendrell del 1986 al 1989.El 1990 vaig fer un pas endavant i vaig anar a Barcelona a estudiar instrument i harmonia a l’Aula de Música i Jazz de Barcelona durant dos anys amb els professors Quim Solé, Julian Vaughn, Pep O’Callahan i Santi Arisa.El 1993 i durant 3 anys em vaig continuar formant en les especialitats d’instrument i combos jazz amb en David Xirgu, Horacio Fumero, Victor de Diego, José Luís Gamez i també amb l’Oriol Bordasa en l’àrea de jazz clàssic del Taller de Músics.

 

L’any 2001 vaig començar el projecte Campus Rock, un projecte educatiu d’escola itinerant de pop rock juntament amb el músic i productor musical Toni Xuclà i en soc director i professor de bateria, combos i percussió.Hem programat més de cinquanta Campus en poblacions com Sant Cugat del Vallès, Lleida, Girona, Montblanc, Granollers, Manacor o Maó.

 

He estat professor en diverses escoles de música com la municipal de Vilafranca, Músics del Vendrell o a l’Escola de música de Banyeres del Penedès.

El 2010 vaig ser el co-fundador del projecte educatiu musical Lax’n’Rock a les aules, una proposta de la qual hem fet més de cent actuacions. El projecte anava adreçat als alumnes de primària i secundària d’escoles i instituts de Catalunya i les Illes Balears. A partir de les nostres cançons explicàvem tot el procés d’elaboració d’un treball discogràfic des de la primera idea de les cançons fins a la seva arribada a les botigues en format físic o plataformes digitals.

Com a productor musical i músic des del (2004) he treballat amb Buhos, Revolta 21, Cronistes, Martí Soriano, Joan Reig, JD Kellegher, Xavi Diaz, Botanica Oculta, Reevan Trupin, SonicBrother, TheRippers, Peter M.Smith, In Extremis trio, La Banda Impossible.

A banda dàixò, soc Graduat en Administració i Direcció d’Empreses.

Mecenatge

Logo SI adreca web - Còpiapixel
rios
consell
ajuntament
coosetnia

L'escola de música

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard és una escola de música de titularitat pública creada el curs 85-86.
Està subvencionada per l'Ajuntament de Valls, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i compta amb la participació del Consell Comarcal de L'Alt Camp.

¿On estem?

Passeig de l'Estació, s/n (Parc Barrau)
Al costat de la estació de Renfe
Valls (Tarragona)

donde

Contacta amb nosaltres

1364961865 Telephone977 60 44 54

1364961954 Email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 1364962071 facebook 1364962077 twitter